Sustainable Innovators: Ellyne Bierman - Reflower

Sustainable Innovators: Ellyne Bierman - Reflower

 

De eerste duurzame bloemenbieb van Nederland.

Reflower, de duurzame bloemenbieb verhuurt boeketten van kunstbloemen in een bijpassende, gerecyclede vaas. Mensen nemen een abonnement op kunstbloemen en hoeven dus nooit meer bloemen weg te gooien. In plaats van voor het product te betalen, doen ze dat voor de toegang tot het product. Dit model heet Product-as-a-Service (PaaS). Voordelen van het nemen van kunstbloemen over echte zijn:- De levensduur van de kunstbloemen is veel langer. Echte bloemen gaan 10 dagen mee, terwijl dat bij de kunstbloemen 10 jaar is.

- Op jaarbasis stoot een boeket bloemen volgens Milieucentraal 146 kg CO2 uit. Een kunstboeket daarentegen slechts 0,2 kg. Met kunstbloemen bespaar je dus bijna 146 kg CO2. Ter vergelijking, dat is 1.168 km autorijden.

- Daarnaast levert een kunstboeket 32 kg minder afval op ten opzichte van een echt boeket.

- Echte bloemen worden vaak vanuit Afrika hierheen gevlogen. Ze worden daar helemaal ondergespoten met pesticiden, waardoor ze niet op de compost mogen.


“Heel veel aandacht gaat nu uit naar recycling. Maar recyclede producten verliezen altijd waarde. De waarde van de grondstof komt nooit meer op hetzelfde niveau terug. Vandaar de er een waardeheuvelmodel is waar recycling onderaan staat. Terwijl als je van tevoren besluit de uitgebreide product verantwoordelijkheid te nemen, hoef je er niks anders van te maken.”

Bekijk de video: https://lnkd.in/gupDzRCQ

#duurzamebloemen #bloemen #reuse #recycle #ondernemen#duurzaamondernemen

Terug naar blog