Een bijzondere dag voor Auping

Een bijzondere dag voor Auping

Een heel bijzonder moment voor Auping! Ze vieren een wereldprimeur in de matrassenindustrie: De opening van de circulaire matrassenfabriek in Deventer. Onze blijvende bloemen mochten het feestelijke moment opfleuren. 


 
De gloednieuwe fabriek is officieel geopend door burgemeester Ron König, samen met het oudste en een van de jongste leden van de familie Auping. In aanwezigheid van retailers, partners en pers vierden ze dit bijzondere moment. Voorafgaand gaf Diederik Samsom een inspirerende speech over het Europese perspectief op circulariteit. 

Al jaren is Auping koploper en aanjager in de circulaire transitie. Sinds 2020 maken zij – als eerste ter wereld – volledig circulaire matrassen met een hoogwaardig slaapcomfort. De opening van de fabriek is een volgende belangrijke mijlpaal. Met de nieuw ontwikkelde, geautomatiseerde en grotendeels gerobotiseerde productielijn kan de productie van circulaire matrassen flink worden opgeschaald. Ze hopen, nu de productie van circulaire matrassen een rendabel businessmodel vormt, meer producenten mee te krijgen in de circulaire transitie, om zo toe te werken naar een duurzame, afvalvrije matrassenindustrie. 

 
Jan-Joost Bosman, CEO Koninklijke Auping: “De opening van deze fabriek – waarmee het hele proces een stuk efficiënter gaat – is in onze industrie een wereldprimeur en echt een doorbraak. Onze doelstellingen zijn soms zeer ambitieus. We kiezen daarvoor, omdat we geloven dat organisaties medeverantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid van de aarde voor toekomstige generaties. Dit heeft nu geresulteerd in deze innovatieve productielijn, waarmee we klaar zijn voor een duurzame toekomst.”


 
Met dank aan: Gemeente Deventer, EBIA European bedding industries association, RetourMatras 100% matrasrecycling, Machinefabriek Geurtsen, Hollander Techniek en Matras Recycling Nederland 
 
#Auping  #nieuwefabriek  #duurzaamheid #circulairetoekomst

Terug naar blog