Een betere wereld begint bij bedrijven

Een betere wereld begint bij bedrijven

Een betere wereld begint bij jezelf. Ik heb twee kinderen, ik ben tegen kinderarbeid, moderne slavernij en milieuschade. Voor onze kinderen, wil ik de wereld beter achterlaten.

Een betere wereld begint bij bedrijven. Bij mijn bedrijf. Door mooie boeketten met blijvende bloemen te maken, goede service te bieden en werkgelegenheid te creëren voor onze werknemers.

Dat betekent ook dat ik verantwoordelijkheid heb over het productieproces en de sourcing.

We zijn heel nauwkeurig met de inkoop voor de bloemenbieb bezig, maar nog steeds realiseer ik me dat dat niet goed genoeg is.

Want wie geeft aan de wereld, neemt ook van de wereld. Ik voel verantwoordelijkheid om Zero Waste, CO2 Neutraal en Sociaal te ondernemen.

Helaas is die verantwoordelijkheid geen vanzelfsprekendheid.

Hoewel een aantal hoopvolle vrijwillige initiatieven zijn gelanceerd de afgelopen jaren, zijn de resultaten nog niet voldoende. Laat staan dat een circulaire economie in ons gezichtsveld komt.Verduurzaming kan niet meer kan wachten. We hebben geen tijd meer. Juist daarom moet er een wet komen die zorgt dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor hun productieketens. Daarom steunen wij de wet Verantwoord en Duurzaam Internationaal Ondernemen. #WetgevingNUKinderarbeid, moderne slavernij en milieuschade: daar zijn we toch allemaal op tegen?
Winkels liggen nog steeds vol met producten die gemaakt zijn onder erbarmelijke omstandigheden. Dat wil niemand, 80% van de Nederlanders is hierop tegen.

Maar is de consument verantwoordelijk om uit te zoeken hoe ieder product wordt gemaakt? Nee, natuurlijk niet!

De verantwoordelijkheid voor eerlijke productie moet bij bedrijven en politiek liggen.Daarom ligt er nu een wetsvoorstel in de Tweede Kamer dat dit werkelijkheid kan maken. 80%van de Nederlanders is al voor deze wet, maar de politiek luistert nog niet. Initiatief Duurzaam en Verantwoord Ondernemen (IDVO).

Het is tijd dat de politiek luistert en bedrijven actie ondernemen.
In de laatste 30 jaar zijn 100 bedrijven verantwoordelijk geweest voor 71% van de klimaatschade. Een betere wereld begint dus helemaal niet bij de consument, maar bij de grote bedrijven. En daar willen we nieuwe wetgeving voor!

Waar een wil is, is een wet! #wetgevingnu


Laat van je horen, net als deze bedrijven

BLYDE BENELUX
De Krat
Dopper
Ecowings NL
Fairphone
Food for Skin - Clean & Green - Made in NL
GoedeWaar.nl
Greenjobs.nl (B Corp)
Impact Hub Amsterdam
innocent drinks
Moyee Coffee | Best for the World B Corp 2022
MOYU
MUD Jeans
MVO Nederland
Reflower, de duurzame bloemenbieb
ohmygood
Return to Sender (RTS)
Seepje
Social Enterprise NL
Suitsupply
Tony's Chocolonely
Tosti Creative
The Student Hotel
UNICEF
Milieudefensie
Yumeko

en vele vele anderen!


Teun Van De Keuken Saskia Sampimon-Versneij Maria van der HeijdenMascha Bongenaar Manon Wolfkamp Annemiek Nusmeijer Shinta Oosterwaal Kees Klomp Marijke Tadema Stieneke J.F. van der Graaf, LL.M.Roby Hormis

 

hi@desweatshop.nl

 

Terug naar blog