Duurzame Dinsdag. Reflower in de Tweede Kamer

Duurzame Dinsdag. Reflower in de Tweede Kamer

ūüíöDuurzame Dinsdag in de Tweede Kamer der Staten - Generaalūüíö. Ik mocht Reflower, de duurzame bloemenbieb presenteren als √©√©n van de initiatieven uit de Duurzame Koffer.

Om de circulaire economie te bevorderen ben ik begonnen met een bibliotheek met vazen met kunstbloemen. Met onze abonnementen worden er minder verse bloemen ingevlogen, geteeld en weggegooid. Dat heeft impact: Minder afval, minder pesticide gebruik en minder CO2 uitstoot.

Wij hebben drie dingen nodig van de politiek:

1. Btw op circulaire services naar 9%

2. Geen subsidies naar de glastuinbouw. Het is niet duurzaam om verse bloemen te telen in een kas met gas, water en pesticiden. Blijvende bloemen zijn een beeldig alternatief.

3. We moeten minderen voor onze kinderen. Het is niet rechts of links om de aarde te beschermen, haar beter door te geven aan onze kinderen. Dat zou het uitgangspunt van iedere beleidsbeslissing moeten zijn. Minderen voor de kinderen.

Eva Rovers heeft een prachtige troonrede uitgesproken aan de bondgenoten. Voor een duurzame democratie, voor rechten voor de natuur, voor de stem van toekomstige generaties. https://lnkd.in/eM_fbUzz

Greenwish maakte ook dit jaar weer trendrapport. Wat valt op in de koffer van 2022? 

In de Duurzame Dinsdag koffer van 2022 zijn natuur en biodiversiteit de grote stijgers. Zowel de stikstofcrisis als de energiecrisis komen uiteraard terug in veel initiatieven. Ook waren er veel initiatieven die zich richten op energie en inkomensongelijkheid.

Lees het Trendrapport Duurzame Dinsdag 2022

 Rob Jetten na het Trendrapport in het Duurzame Koffertje in ontvangst van Maurits Groen.
Reduce | Re-use | Reflower
#duurzamedinsdag #trendrapport2022 #ecologie#minderenvoordekinderen

Terug naar blog