WEEKENDWIJSHEID de Volkskrant:  Elke week een levensveranderend inzicht van een bekendere Nederlander: Marjon Hoffman

WEEKENDWIJSHEID de Volkskrant: Elke week een levensveranderend inzicht van een bekendere Nederlander: Marjon Hoffman

Schrijver MARJON HOFFMAN (52): 'Ik hou van bloemen in huis, maar omdat ik er vaak niet ben, kan ik niet lang van ze genieten. Op het moment dat ik weer thuiskom zijn ze al verwelkt. Ik ben dus gaan investeren in kunstbloemen van goede kwaliteit. Ze zijn duur, dus pinnen met je ogen dicht, maar dan zit je voor de rest van je leven goed.

Volkskrant magazine artikel

Ik heb een aantal soorten gekocht in verschillende thema's. Ik heb een herfstboeket met van die gekleurde bladeren, die haal ik tevoorschijn als het lelijk weer wordt, en als Sinterklaas komt leg ik 'm weer in de opslag. Heel makkelijk.

Ik ben het ook snel zat, dus ik varieer nogal tussen de acht boeketten die ik heb. Soms wil je onopvallende bloemen, dan weer een soort olijftakken. Je hoeft ook niet met het seizoen mee te gaan. Je kunt de prachtige kunstbloesemtakken rustig midden in de winter neerzetten. Dat soort regels kun je lekker laten varen. Gek genoeg krijg ik daar weinig vragen over, blijkbaar valt het niet zo op. Ik zette ze voorheen altijd gewoon in vazen, maar dan kon je zien dat ze nep waren. Sinds ik een laagje water in de vazen schenk, heb ik het idee dat ze er veel echter uitzien. Helaas hebben sommige mensen - zoals mijn moeder - er een handje van om aan alles even te voelen, dus ook aan de bloembladeren, en dan val je alsnog door de mand. 'O' zegt ze dan, 'ze zijn niet echt! Ik kan het bijna niet geloven.

' Ach ja, nu dit in het Volkskrant Magazine staat weet iedereen dat mijn bloemen nep zijn. Maar iemand moet de weg vrijmaken, toch?'

 

Tip van Reflower:
Wij zetten onze kunstbloemen in 'dichte vazen' zodat je uberhaupt niet ziet of er wel of geen water inzit. Bovendien komen zijden bloemen beter tot hun recht als ze zijn ingestoken in grijze oase, speciale oase voor blijvende bloemen. Daarbovenop leggen we een stukje mos, zodat je het grijs van de oase niet ziet. 

 

Tekst Pieta Verhoeven Bron: Volkskrant Magazine

Terug naar blog