https://www.deondernemer.nl/meest-inspirerende-ondernemer/2020/ellyne-bierman

De Ondernemer

De Meest Inspirerende Ondernemer 2020

De Ondernemer heeft mij genomineerd voor de ondernemersprijs De Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Wat een eer om tussen 22 genomineerden te staan! Het voelt alsof ik als fan terecht ben gekomen tussen de echte artiesten in the Voice of Holland.

Meedoen is leuk, maar nu wil ik graag winnen.
Wil je de moeite nemen om op mij te stemmen?Het lijkt me zo tof om in het eerste jaar dat ik gestart ben, al zo'n mooie prijs te winnen. Op 7 januari 2020 is Reflower begonnen. Het idee voor dit circulaire initiatief ontstond tijdens ons huwelijk waar ik samen met mijn man onder een bloemenboog doorliep. De boog was zo mooi dat ik dacht: “wat zonde dat al deze bloemen worden weggegooid”.


Na 20 jaar ervaring in tijdschriftenmarketing wilde ik graag een circulair bedrijf starten. Ik heb mijn concept de 
duurzame bloemenbieb Reflower uitgewerkt. Een Product-as-a-Service met kunstbloemen. Er doen al ruim 130 members mee. Ik hoop dat steeds meer bedrijven en mensen zich aansluiten om samen blijvende bloemen te delen en minder verse bloemen kopen en weggooien.


Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd, leuke mensen ontmoet en mooie gesprekken gevoerd. Ik heb goede partnerships afgesloten en meegedaan aan de GO!-NH Accelerator. Op dit moment heb ik een huis vol bloemen, duizenden kilometers gefietst en samen hebben we ruim 10.000 kg CO2 bespaard. Het team groeit en bestaat nu uit floral designer van Silkbloom Marion van der Mast, Elsbeth Vermeulen en stagiaires Mimi en Tess.


De nominatie van De Ondernemer:

De meeste mensen denken tijdens hun huwelijksdag aan óf de stress dat er iets verkeerd kan gaan óf genieten van al het moois. Niet Ellyne Bierman, die zag de bloemenboog waar zij en haar toen nog verloofde onderdoor liepen en dacht: daar moet ik iets mee. Want dat is toch zonde, het weggooien van al die bloemen? Met een jarenlange achtergrond in de tijdschriftenwereld als marketeer zat ondernemen nóg niet in haar bloemen. Maar dit was dat hét moment om het stevig roer om te gooien. Bierman bedacht het concept voor 'bloemenbieb' Reflower. Met een stevige focus op circulair verhuurt de service zijden bloemen. Niet alleen het weggooien van bloemen vond ondernemer in dop-Bierman zonde, ook het uitgekeken zijn op nog prima boeketten draagt niet bij aan een betere wereld. Wanneer je bij Reflower bloemen hebt dan kun je die voor 20 euro per maand, inclusief vaas, net zo lang als je wilt je huis laten opvrolijken. Liever andere? Dan komen de Reflower-bezorgers ze inwisselen voor een nieuwe bos, á 15 euro per keer. CO2-neutraal met de bakfiets thuisbezorgd.


Reflower is gestart door Ellyne Bierman. Ze is dit circulair initiatief begonnen zodat liefhebbers samen blijvende bloemen delen en minder verse bloemen hoeven weg te gooien. Er zijn veel van dit soort lease- en abonnementsconcepten maar met flora in de hoofdrol? Dat kenden we nog niet. Duurzame innovatie zoals wij het graag zien, er is direct een vooraanstaande positie geclaimd, goede PR en marketing toegepast; dat verdient minimaal een nominatie voor de titel Meest Inspirerende Ondernemer 2020.

Wil je de moeite nemen om op mij te stemmen? Heel fijn! Dank je wel.  

Terug naar blog