CIRCL - Pitch Week van de Circulaire Economie Reflower

CIRCL - Pitch Week van de Circulaire Economie Reflower

Pitchen, het gaat steeds beter. In Circl NL mocht ik Reflower presenteren tijdens de discussie 'Full Circle – Versnellen naar een circulair systeem' op de systeem perspectief dag. Ik krijg kortsluiting bij de woorden 'systeem perspectief', maar goed, het ging er dus over wat er aan wetgeving veranderd moet worden om van een lineaire economie naar een circulaire economie te gaan. Zodat we dus minder grondstoffen gebruiken, niks meer weggooien en binnen de leefbare grenzen van de planeet blijven.

Ik blijf de vergelijking met afvallen maken. Als je in 2030 10 kilo lichter wilt zijn, is het verstandig om nu te starten met minder eten. Of liever nog, zorg dat je in 2030 niet te zwaar bent. Beter om morgen te starten met afvallen, dan over 7 jaar. Als we in 2030 voor 50% een circulaire economie moeten hebben, dan is het verstandig om nu te starten met minder consumeren. We moeten afvallen van ons afval.

Minderen voor onze kinderen.
Het lijkt zo makkelijk, maar het blijkt en blijft zo moeilijk.

Wat ik zo opvallend vind, iedereen is enthousiast over mijn presentatie, wat een goed concept. Leuk idee. We gaan je website bekijken. Maar bestellen, echt meedoen, ho maar. Dat blijkt toch moeilijk. Bloemen zijn m'n guilty pleasure. Zijn verse bloemen echt zo erg? Jullie blijvende boeketten zijn prachtig, maar ik moet het met mijn man overleggen. Ik ruik zo graag aan bloemen, niemand zegt, ik vind dat gore water verversen een leuk werkje. We hebben alle excuses al gehoord.

Om van de duurzame bloemenbieb een succes te maken, om de slinger aan de circulaire economie te geven, hebben we meer gebruikers nodig. Meer leden. Meer klanten. Meer mensen die meedoen.

Dus probeer het eens? Het abonnement is €20 per maand, iedere wissel is €15. We hebben meer dan 500 vazen in omloop en willen voor de zomer 2023 groeien naar 1.500 vazen.


Meer gebruikers:
Dat geldt niet alleen voor Reflower, de duurzame bloemenbieb, dat geldt voor alle ondernemers van de Club van Circulaire Ondernemers.

We zoeken meer GEBRUIKERS. Dus draag jij de circulaire economie een warm hart toe? Geloof je in verandering? Neem dan een abonnement of koop een product van deze ondernemers:

Swapfiets  Fairphone  RepeatNowa CIRCLE CLOSET  BIYU  Pieter Pot  Chainable®  Tiny LibraryNORNORM  Moyee Coffee | Best for the World B Corp 2022  Speeltegoed  Homie  MUD Jeans Roetz-Bikes  Aectual  STILL Kitchen  Firmhouse  BlueCity (010)  Buurman Utrecht  Kairos Furniture Management Services

Copper8  Impact Hub AmsterdamCircular Finance LabCircle EconomyCircularX Dutch Academic Network for CE, CIRCO | Creating Business through Circular Design  Change Inc. BLYDE BENELUXInnoboost en Het Hof van Cartesius 
Horizonteer ZO Nature Bar ABN AMRO Bank N.V.

#circulaireconomie #opinie #clubvancirculaireondernemers #wvce#minderenvoordekinderen #reflower #circl

 

 

Terug naar blog