Censo - kantoorbeplanting

Censo - kantoorbeplanting

Voor alles een eerste keer! Voor Censo hebben we het nieuwe kantoor mogen aankleden met blijvende planten. Zij hebben het initiatief Club Zero: Zero CO2-uitstoot waarmee ze bedrijven ondersteunen in de route naar nul uitstoot. Daar wil ik graag bijhoren!Kunstbloemen én blijvende planten dragen bij aan klimaatverbetering. Als ik dat zeg, krijg ik vaak opgetrokken wenkbrauwen en een discussie. Hoe kan dat eigenlijk? 

Verse bloemen en planten hebben een negatieve klimaatimpact omdat ze met pesticiden gekweekt worden, soms in de Nederlandse kas, met gas. Soms worden de producten ingevlogen uit verre landen, waar arbeidsomstandigheden, gifgebruik en eerlijke prijzen niet in lijn liggen met de klimaatdoelstellingen.Dan de cijfers. CO2 reductie.
Een vergelijkbare bos kunstbloemen stoot 3,5kg CO2 versus 4kg voor een verse bos (15 stelen). En dan te bedenken dat de verse bloemen 10 dagen staan en blijvende bloemen 10 jaar.

 


Zero Waste. 
Verse bloemen worden altijd weggegooid, planten zijn een duurzamere optie, maar die zijn lang niet altijd geschikt voor kantoren met airco, weinig licht en wie geeft ze eigenlijk water? Niemand? Iedereen? Of komt er iemand langs om de planten te verzorgen?

Kunstplanten-installatie 
Deze planten hebben we geïnstalleerd bij Censo in Nieuwegein. Je ziet op de plaatjes de wens van de architect, before and after!

 

Censo ontzorgt zakelijk Nederland in de optimale route naar een 100% CO2-neutraal gebouw. Om het de klanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben zij alles onder één dak om te verduurzamen, van energie-installaties, administratie, analyse en project management tot de financiering van het CO2 neutrale gebouw. 

Het was een puzzel om alles goed te bestellen en te installeren maar het is gelukt en we zijn waanzinnig trots op het resultaat!Als de planten vervangen moeten worden, neemt Reflower de Uitgebreide Product Verantwoordelijkheid in het kader van Reflower Recycling. We halen de planten weer op en gebruiken ze in kunstprojecten of doneren de planten.

Heel veel dank voor deze opdracht Jeanine Van der Veen en Censo

 


#recycling #zeroCO2 #zerowaste #reflower #nieuw

Terug naar blog