Business Angels & Engelengeduld

Business Angels & Engelengeduld

In de dagen van reflectie tussen kerst en oud en nieuw, heb ik hulp nodig. #durftevragen

🍾Om twee jarig bestaan van Reflower te vieren en het nieuwe pand in te wijden, staat er feestje op de planning. Al maanden. Het leek me zo leuk om de leden en fans uit te nodigen in de prachtige bloemenbieb. Wijn, hapjes, muziek en kletsende mensen. En overal bloemen.

En dan zou ik, tijdens het welkomst woord, de aanwezigen bedanken voor het vertrouwen, het delen van de blijvende bloemen en de toekomstplannen toelichten.

🎈Dat feestje komt er vast in 2022, engelengeduld is een schone zaak. Het uiten van m’n dankbaarheid heb ik per e-mail gedaan maar het delen van het plan voor de toekomst, daar heb ik tips voor nodig.♻️In 2022 wil ik met Reflower groeien naar 1.000 leden. Om meer impact te maken, om meer mensen mee te laten doen aan de circulaire economie.

💐Om te groeien, wil ik 500 nieuwe boeketten met vazen toevoegen aan de collectie. Daar heb ik geld voor nodig, €150.000. Ik wil graag van 500 mensen €300 lenen, dat wordt in 2024 weer terugbetaald met 3% rente. Wil jij een Business Angel zijn? Heel fijn!

Deze twee groei-ambities komen samen in de Reflower Crowdfund. Meer bekendheid voor het concept, meer geld om te groeien, meer leden, meer kunstbloemen.

❓Maar hoe vraag je om geld te lenen?
De respons op een e-mail is goed. De advertentie in het Parool heeft helemaal niks gedaan. Het delen van de visie gaat makkelijker ‘in het echt’ met een sprankelende speech en energie van de Crowd.

😇Nu is tussen Kerst en Oud en Nieuw vast ook niet de beste timing…. Misschien toch het engelengeduld trainen en pas na 6 januari de communicatie starten. Maar red ik het dan nog? De Reflower Crowdfund loopt tot begin februari. Dit is oprecht het spannendste dat ik ooit gedaan heb. Want als ik het doelbedrag niet haal, krijgen alle investeerders hun inleg teruggestort. Dan hebben we hopelijk veel nieuwe leden, maar geen geld om de groei te faciliteren.

Kortom: werk aan de bloemenbieb!
Wil jij een Business Angels zijn en één van de 500 investeerders in Reflower, de duurzame bloemenbieb?


Heel veel dank en alvast een hele fijne jaarwisseling!

PS: op de foto een kijkje in de enige echte bloemenbieb ter wereld! Alle investeerders worden ook uitgenodigd voor het openingsfeest! 💚♻️💐

Terug naar blog