Broodje Verhaal- De Ondernemer

Broodje Verhaal- De Ondernemer

Broodje Verhaal: storytelling met Cor Hospes en Ellyne Bierman (Reflower)

In de keuken bij storytelling-expert Cor Hospes is Ellyne Bierman te gast die de 'duurzame bloemenbieb' Reflower startte. Het is een platform om blijvende bloemen te delen, ook wel een abonnement op kunstbloemen. Maar: waarom? Houden ook kunstbloemen van mensen - en andersom? Jazeker. En dus: wat is het verhaal van Ellyne?

 

Video

Dit is Broodje Verhaal. Een 10-delige videocast met storytelling-expert Cor Hospes waarin een ondernemer tijdens de lunch letterlijk de ingrediënten van zijn/haar ondernemersverhaal deelt. Wat wil hij/zij bereiken en waarom? Welke obstakels moet hij/zij daarbij zien te overwinnen. En niet onbelangrijk. Wat kookt hij/zij van de lunchkaart? Kiest hij/zijvoor een gebakken eitje, zijn pasta van de dag of toch dat broodje bal...? En welke boodschap wordt er op de koelkast geplakt?

Disclaimer: het Broodje Verhaal-team en gasten waren coronaproof.

 

De keuken in Huize Hospes ziet er in deze aflevering fleuriger uit dan normaal. Niet vreemd, want Ellyne Bierman van de ‘duurzame bloemenbieb' Reflower is te gast. Tijdens het roeren in potten en pannen doet de ondernemer in geuren en kleuren uit de doeken waarom haar platform zo’n succes is bij bloemenliefhebbers.

Bierman vergelijkt haar duurzame kunstbloemen met andere spelers als Tony’s Chocolonely en De Vegetarische Slager, toppers die met een verantwoord verhaal de weg naar de consument gevonden hebben. Belangrijke boodschap? ,Ik wil dat mensen snappen dat verse bloemen niet heel duurzaam zijn omdat ze uit verre landen komen en er bij de teelt veel pesticiden worden gebruikt.’’

Mooie lessen. Lessen leerde Bierman ook van haar ondernemende vader. En lessen over de circulaire economie zijn belangrijk in de content en het marketingverhaal van Reflower, zo horen we tussen het gerinkel van borden en - met name - wijnglazen door. Net als haar drie ondernemerstips, groene ambities voor de toekomst en de invloed van de coronacrisis daarop.

 

TURKSE PIZZA VAN ELLYNE

... en zo maak je 'm

Zij is gek op Turkse pizza’s. Heeft ook speciale herinneringen aan die snack, vertelt zij in Broodje Verhaal. Dus iedereen aan de Turkse pizza, ook wel lahmacun genoemd. Doet je shinen als een bloemetje.

Ingrediënten:

-220 g gekruid lamsgehakt

-400 g Italiaanse groentemix

-50 g volle yoghurt

-1/2 theelepel gemalen kaneel

-1/2 theelepel gemalen kerriepoeder

-1 theelepel sambal

-2 eetlepels goede olijfolie

-4 stuks volkoren platbrood

-100 g passata

-5 gram verse bladpeterselie

Bereiding:

1. Zet de oven op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op een middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in twee minuten los. Voeg de groentemix toe en bak het groentengehaktmengsel totdat de groente gaar is.

2. Sausje één: meng in een kom de yoghurt met de kaneel en kerriepoeder, en lepel er per persoon een eetlepel water bij. Sausje twee: meng in een andere kom de sambal met de olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.

3 Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de passata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

4. Bak de platbroodpizza's 5/6 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

5. Snijd de peterselie en takjes grof.

6. Bestrooi de platbroden met de bladpeterselie, en serveer die met de twee sausjes in dito aparte schaaltjes op tafel. Besmeer, dip en hap naar hartenlust.

Smakelijk broodje verhaal!

 

Alle afleveringen van Broodje Verhaal zijn ook als podcast te beluisteren op Soundcloud, Spotify en iTunes, zo ook deze met Cor Hospes en Ellyne Bierman:

 

Terug naar blog