Blog van Founder Ellyne over samenwerking Vattenfall x De Ondernemer en Reflower

Blog van Founder Ellyne over samenwerking Vattenfall x De Ondernemer en Reflower

Vroeger was in B2B marketeer bij Sanoma. Dat is de afdeling waar de commerciële samenwerkingen met mooie merken werden uitgevoerd. Vaak waren we op zoek naar leuke mensen die de campagne van de klant konden versterken.

Op de vt wonen&design beurs kwam ik in contact met Bouke Wiersum, van De Ondernemer, die op zoek was naar iemand die duurzaam werkt en energie verspillingstips kon gebruiken.

Nou ben ik dol op het tegengaan van verspilling en ik sta ook open voor tips. Gouden combi. Yes, yes, yes! Geselecteerd voor de Vattenfall campagne bij De Ondernemer - door Alois Kleijnen.

Maikel ten Broeke van Vattenfall -fossielvrij leven binnen 1 generatie - is langsgekomen op ons kantoor om te inventariseren waar de energie verbeterpunten liggen.

https://lnkd.in/gRvW6hEH

Tips:
1. airco aanzetten om 1 ruimte te verwarmen. ( die liet ik altijd uit, want energieslurpers - maar om te verwarmen is het goedkoper dan het hele pand warm maken)
2. Drangers op de deuren
3. Sit & Heat kussens op de bureaustoelen om de lijven van de medewerkers te verwarmen
4. flappen voor de garagedeur om de warmte binnen te houden

Mijn eigen tips voor andere ondernemers:
1. Deel je energierekening met de medewerkers. Bij mij zien ze hoeveel abonnementen we moeten afsluiten om de warmte te betalen. Dan wordt er zuiniger mee omgegaan.
2. Thermo shirts aan als het echt koud is. Scheelt de wereld. Niet zo sexy, maar zeer effectief.
3. Ga in gesprek met de verhuurder van het pand. Misschien kan je wel samen zonnepanelen op het dak leggen of andere grote aanpassingen doen. Sommige verhuurders staan ervoor open!

https://lnkd.in/gWg9Qvgh

Over onze gesprekken hebben we een journalist gesproken. Dat artikel staat online bij De Ondernemer.

Hoogtepunt van de week:
Onder leiding van Robert van den Ham zijn we geïnterviewd over de mogelijkheden die Vattenfall biedt aan Ondernemers, mijn eigen ervaring op New Business Radio.
https://lnkd.in/gTYS3KBT

Ik heb het niet heel veel over Reflower, de duurzame bloemenbieb gehad. Vind ik ook niet erg. Ik vind het te leuk om inspiratie te geven over verspillingsvrije oplossingen, tips en duurzamer ondernemen.

Toch voelde ik me de ster van de uitzending - 15 minuten - bij de microfoon, de goede antwoorden geven, een koptelefoon op ( daar krijg je die onderkin van) en als dank een beker en een fles wijn. Ik hou ervan!

Dank voor de plezierige samenwerking en dank voor de exposure!

PS: Wil je ook tips ontvangen?
Je kan een expert van Vattenfall uitnodigen om het kantoor onder de loep te nemen om te kijken waar verbeterpunten liggen.

PSPS: Wil je ook een keer meedoen met zo'n soort campagne?
Let me know! Misschien kan ik je de volgende keer tippen.

PSPSPS:
Heb je nog betere energie verspillingstips?

Zet ze in de comments. Dan leren we van elkaar!


Terug naar blog