Blog van Founder Ellyne Bierman - aardig blijven

Blog van Founder Ellyne Bierman - aardig blijven

Wist je dat ik onaardige commentaren verwijder op mijn eigen pagina. Ik kan goed tegen een andere mening of tegen mensen die vinden dat ik niet mag zeggen dat de sierteelt vervuilend is. Maar als ik er een steek van in mijn maag krijg, dan verwijder ik het commentaar.

Dit is mijn persoonlijke pagina.
Mensen komen bij mij online "op bezoek".
Ik wil dat het gezellig blijft op mijn pagina. Ik geef graag ruimte voor discussie, maar alleen als het op een aardige en respectvolle manier gebeurt. Dus als mensen dat niet doen, helemaal als ik ze niet ken, dan verwijder ik de commentaren.

Er is een meneer die zich inzet om de sierteelt te promoten, die vaak heel onvriendelijk reageert. Het goede nieuws is dat je connecties kan blokkeren op LinkedIn. Dat betekent dat hij mijn berichtjes niet meer ziet, hij niet meer kan reageren en ook mijn berichten niet meer kan reposten.

--------------------------------
Een andere meneer stuurde een e-mail met het verzoek om zijn bericht terug te plaatsen. Daar heb ik het volgende op geantwoord:

Excuses, op mijn pagina verwijder ik berichten waarvan de toon en de inhoud als onvriendelijk overkomen. Ik snap de aversie vanuit de sierteelt om kunstbloemen als alternatief neer te zetten tegenover verse bloemen, maar mijn persoonlijke pagina is geen forum waar ik ruimte geef aan onaardige berichten. Dus alle berichten die op een onaardige manier over mij of over mijn bedrijf praten, verwijder ik.

Op zich vond ik het eerste gedeelte van het bericht goed verwoord en met goede argumenten en tips, maar het laatste stukje… dat is de reden dat ik het bericht heb verwijderd.
Het gaat mij om deze zinnen: Prima als je doelen stelt, maar claimen is een brug te ver. Jammer die kortzichtigheid van Reflower. En is de claim Zero Waste, CO2 Neutraal en Duurzaam niet ietwat te hoog gegrepen?


--------------------
Ik doe mijn best om een bedrijf op te bouwen. Om deel te nemen aan de circulaire economie. We bieden kunstbloemen als een service. Kan je van houden of niet. Kan je bestellen of niet. Maar daar kan je wel gewoon aardig over blijven. Het zijn tenslotte maar bloemen. Niks om onaardig over te doen.

Over het algemeen zijn de mensen dolblij als we langskomen om het kantoor, de wachtkamer of de bar op te fleuren!

Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan een ander wel!
Blijf aardig en respectvol. Als je een comment krijgt dat je niet bevalt, gewoon verwijderen en eventueel de connectie blokkeren. Dat houdt het gezellig!

 

 

 

Terug naar blog