Bloemen maken blijer

Bloemen maken blijer

Bloemen maken blijer, ook blijvende bloemen. 5 redenen waarom bloemen jouw leven verrijken:

1 | Oprecht geluk

Bloemen krijgen en geven hebben een positieve invloed op je gezondheid. Onderzoekers aan de Rutgers Universiteit in New Jersey onderzochten de invloed van bloemen op de emotionele gezondheid. Tijdens dit onderzoek zijn gedurende tien maanden de emoties bijgehouden van de deelnemers die af en toe werden verrast met een boeket.

Bloemen blijken een onmiddellijke impact op je geluksgevoel te hebben. Bij alle onderzochte personen was de reactie na het ontvangen van bloemen identiek: het leverde dezelfde emotionele respons van vreugde en dankbaarheid op. Deze reactie was universeel en kwam bij alle leeftijdsgroepen voor. 

2 | Eten

Uit een onderzoek van de universiteit van Wageningen bleek dat mensen die in de omgeving van bloemen eten gelukkiger zijn dan mensen zonder bloemen in de nabijheid. De testpersonen vinden eten dan aangenamer en minder stressvol. Dit kan je makkelijk zelf doen door gewoon een bos bloemen op je eettafel te zetten.

3 | Kleur

Hoe feller de kleur van het boeket, hoe vrolijker je wordt. Om je concentratie te verhogen, kan je beter voor zachte kleuren zoals paars of blauw kiezen. Deze geven een rustig gevoel.

4 | Positief effect lange termijn

Er is een positief effect op de stemmingen op de lange termijn. Specifiek meldden de deelnemers minder depressief, angstig en geagiteerd te zijn na het ontvangen van bloemen, wat resulteerde in een groter gevoel van plezier en levenstevredenheid.

5 | Verbinding

Een ander effect dat werd gemeten was dat bloemen intieme verbindingen stimuleren. De aanwezigheid van bloemen leidde tot meer contact met familie en vrienden. “Gezond verstand vertelt ons dat bloemen ons gelukkig maken,” aldus Dr. Haviland-Jones. “Dit wetenschappelijke onderzoek laat zien dat bloemen ons nog gelukkiger maken dan we dachten en dat ze duidelijke positieve effecten hebben op ons emotioneel welzijn.”

 

Bronnen: 247 Green/ Elle Bloemen / Metronieuws

 

 

 

Terug naar blog