Bloem & Blad: van Bijenboeket naar Bloemenbieb

Bloem & Blad: van Bijenboeket naar Bloemenbieb

Het thema van de Bloem & Blad special is Duurzaamheid. In het artikel van Bijenboeket naar Bloemenbieb staan 3 initiatieven op het gebied van duurzaamheid beschreven. BoeketreekZZZ, bloomon ( bio-bos) en Reflower.

Bloem en blad magazine tijdschrift cover duurzaamheid special
Reflower

Een halfjaar na de start heeft Reflower, de duurzame bloemenbieb, ruim honderd leden in Amsterdam die vazen met kunstbloemen hebben staan. 'Elke verhuurde bos heeft positieve impact op het klimaat: re ductie van vliegkilometers van bloemen die uit verre landen worden ingevlogen plus vermindering van bloemenafval, gebruikte pesticiden en energie in de kassen. De aarde wordt uitgeput om verse bloemen te kweken in Afrika, Zuid-Amerika en in Nederland. Het lukt nog niet veel kwekers om biologische bloemen op de markt te brengen', vertelt oprichter Ellyne Bierman. In augustus van dit jaar is een nieuwe campagnene gestart met de boodschap: samen blijvende bloemen delen.

Reflower verhuurt de bloemen met bij passende vaas voor €20 per maand en €15 per wissel. Als mensen er op uit zijn gekeken, worden ze aan de deur omgewisseld. Alle boeketten worden handgemaakt in samenwerking met Marion van der Mast van Silkbloom. Veel vazen zijn van Return to Sender, en eerlijk geproduceerd door Thaise vrouwen die goed betaald krijgen. Ook is er een partnership met Reliving om tweede hands vazen een nieuwe ronde te geven.
Blad en Bloem Reflower
Bloem en blad reflower boeketreekzzz en Bloomon

Bloomon en Reflower

 

 

 

 

 

Terug naar blog