BIYU.world. Het abonnement op spullen

BIYU.world. Het abonnement op spullen

Own less. Do more. Onbeperkte toegang tot alle producten voor een tientje per maand.

Huis - Tuin - Keuken - Party: ze hebben genoeg producten om uit te kiezen! BIYU ondersteunt een duurzame levensstijl met de beste apparaten en met bezorging & ophalen.

vanaf vandaag te downloaden in de app-store: 

https://www.biyu.world/

Malu Kirschbaum schreef er een mooi artikel over op Bedrock | https://www.bedrock.nl/biyu/

Je kent het wel: je wilt een schilderij ophangen, maar daar geen nieuwe boormachine voor aanschaffen. Of je wilt een keer verse pasta maken, maar niet zo’n pastamaker gaan kopen. Daar heb je geen geld voor of geen opslagruimte voor. Daar komt BIYU to the rescue! Onder het motto ‘Own less, Do more’ krijgen abonnees voor €10 per maand toegang tot producten die ze niet iedere dag gebruiken of nodig hebben.

BIYU geeft je toegang tot allerlei gebruiksvoorwerpen. Alles wat je leent wordt op een afgesproken tijdstip bezorgd en na gebruik weer opgehaald. Veel goedkoper én duurzamer!

Toegang is het nieuwe eigendom

Het is bijna niet meer van deze tijd om een schuur vol gereedschap te hebben. Of een keuken vol apparatuur. Hoe vaak gebruik je al die dingen nu werkelijk? Daardoor is er de afgelopen jaren steeds meer een deel-cultuur ontstaan. Met behulp van apps als Peerby en Snappcar delen heel wat wijkbewoners auto’s, bakfietsen en springvormen met elkaar.

Nu is de deeleconomie niet echt nieuw. Bibliotheken zijn al eeuwen oud, de trein deel je met andere passagiers en in de jaren 70 deelden gezinnen samen een auto. Nieuw is wel de techniek, die het makkelijker maakt om te delen. Daardoor is ‘toegang’ het nieuwe eigendom.

De allerbeste kwaliteit

De Nederlandse start-up BIYU wil de Netflix onder de gebruiksvoorwerpen worden. Net als met series en films, kun je als abonnee toegang krijgen tot alle producten in de BIYU-catalogus. Van naaimachines tot hogedrukspuiten, van tot portable speakers tot keukenmachines en van cirkelzagen tot zelfvriezende ijsmakers. Allemaal van jou, zonder dat je deze werkelijk in je bezit hebt.

 

En waar je bij de aanschaf van zo’n product waarschijnlijk zelf niet direct zou kiezen voor het beste (en duurste) merk, heeft BIYU alleen maar de allerbeste merken in het assortiment. Ze willen immers de beste kwaliteit en gebruiksvriendelijke apparatuur bieden, door middel van merken als Festool, Makita, Kärcher, Wattsun, Fischer, Cube Italy en Soundboks.

Duurzaam businessmodel

Overigens wordt alles wat je nodig hebt met een elektrische bakfiets bij je thuisgebracht en binnen 24 uur ook weer opgehaald. Plus, bij iedere €10 die je bij BIYU uitgeeft, word je beloond met een één vierkante meter beschermde natuurvan EarthToday. Telkens als je wat huurt ontvang je een bewijs dat vanaf dat moment een natuurgebied uit jouw naam wordt beschermd. Hoe cool?

 

 

Terug naar blog