B-Corp en de kracht van LinkedIN

B-Corp en de kracht van LinkedIN

Een paar maanden geleden deed Bibi Looijestijn een oproep, dat ze een circulair bedrijf zocht om als voorbeeld te gebruiken bij haar B-Leader opleiding.

We hebben een intake gesprek gehad en zij heeft Reflower, de duurzame bloemenbieb gekozen als een van de bedrijven die ze begeleidt - van het bepalen van de track - tot het verzamelen van de bewijsstukken tot de B Corp certificering bij B Lab Europe.

Het is een feestje. Bibi is betrokken, scherp en enthousiast. Ze heeft jarenlange ervaring als consultant en strategisch partner en bouwt nu haar eigen klantenportfolio op. En dat gaat goed. Eigen ondernemer.

Haar specialisatie wordt het begeleiden van circulaire ondernemers naar de B-corp certificering. Want zonder afval met de lange levensduur van de producten is circulair ondernemen vaak al lekker duurzaam, veel bedrijven zijn nog niet gecertificeerd.

Juni wordt de maand waarin we de vragen gaan beantwoorden en de processen en het beleid beschrijven.

Tegen dit proces heb ik een beetje opgezien. Ik weet dat het veel is. Maar hoe eerder we alles op orde hebben, hoe beter het is. Onze organisatie is nog klein, flexibel en we kunnen beleid makkelijk aanpassen of schrijven.

Vind je het leuk als we daar meer over vertellen? Over de weg naar B-corp. Want het kan dat we niet genoeg punten hebben om de certificering te krijgen. Dat is spannend. Volg Bibi Looijestijn. En schrijf je in voor haar nieuwsbrief op www.ecovolve.nl.

Of heb je zelf ervaring met de certificering en heb je tips?
We horen het graag.

De waarden van Reflower zijn: een goed voorbeeld geven, transparantie en vrolijkheid.

Reflower is een Social Enterprise NL, lid van Impact Hub Amsterdam, MVO Nederland, The Substitute en Club van Circulaire Ondernemers.

PS:
De vloer is van Studio Wae
De vaas van Return to Sender (RTS)
De bloemen van Reflower, de duurzame bloemenbieb

Terug naar blog