Amsterdam Circular Finals: top 25

Amsterdam Circular Finals: top 25

 

 

Geselecteerd voor de top 25 van de Amsterdam Circular Finals. Een samenwerking tussen Gemeente Amsterdam AMS Institute en Rockstart .

Het is een accelerator programma met de focus op financiering. Vandaag was de afsluitende ronde van het programma voorjaar ‘23 waar deelnemende start-ups indrukwekkende pitches gaven én een duidelijke geldvraag hadden om op te schalen. Om de circulaire economie groter te maken. Om ervoor te zorgen dat de impact ook meer wordt.

Keynote van Harald Friedl die ons voorstelde om in 2029 al een 100% circulaire economie te hebben. Zonder afval. Met hergebruik van grondstoffen. Klinkt me als muziek in de oren. Dat is al over 5,5 jaar!! 😉🙌

Zoals gewoonlijk vind ik het leuk om de deelnemende bedrijven in ‘the Spotlight’ te zetten. In het kader van sharing is caring.

🧷Billie Wonder - Steef Fleur
Wasbare luiers voor b2b en b2b. Scheelt miljoenen kilo’s afval per jaar én baby billen zien er te cute uit in de designs.

👩‍🦰 Human Material Loop maakt kleding van haar, opgehaald bij kappers. Blijft een leven lang mooi. Net als wol maar dan schoner. Ooit een schaap gezien?

♻️ Shift van Don Ritzen. Die een movement wil bouwen om duurzaamheid te vieren. Met de nieuwe Westertoren, Eiffeltoren of ander hoog gebouw als attractie om bekendheid te genereren. Net Gaudí met de Sagrada Familia maar dan voor de sustainability.

☀️Biosphere Solar van Siemen Brinksma
De game changer in zonnepanelen. Circulaire, demontabele panelen die oneindig gebruik kunnen maken van de originele materialen. Noodzakelijk om de transitie naar zonne-energie te versnellen.

🏢Pretty Plastic - tegels van pvc om gevels mee te bouwen. Hergebruikt en herbruikbaar. Top idee. Geschikt voor wolkenkrabbers en woningbouw.

🚲 TILER : een oplaadbare tegel waarmee je met een speciale standaard je electrische fiets kan opladen. Een standaard voor iedereen.

🥉Reflow : onze soort van naamgenoot. Maar ze herwinnen materialen die geschikt worden voor 3D printing.

🚢 Roboat : zelfstandig varende boten of ondersteuning voor kapiteins. Om steden te verlichten kunnen boten worden ingezet voor pakketbezorging, vuilinzameling en passagiervervoer. Zomer 2024 in Parijs op de Seine tijdens de Olympische Spelen.

Thanks a lot for the inspiring afternoon: Cristina Fonseca Davide Rapida' Cara Reuner Arjé Cahn Famke Loos Edward van der Hout

Bert van Son - dank voor je tips!
MUD Jeans - winnaar Koning Willem I prijs meest duurzame bedrijf 2022&2023.

Hopelijk op weg naar de Top 10- fiets je even mee met onze blijvende bloemen? Keep you posted!

Reflower, de duurzame bloemenbieb
Blijvende bloemen, echte kunst!

Terug naar blog