50 jaar Van Gogh Museum

50 jaar Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum bestaat 50 jaar. Dat is groots gevierd op het Museumplein. Er werden tienduizenden zonnebloemen uitgedeeld, de eerste aan prinses Beatrix.

 

 

Om de waardering voor bezoekers die naar het museum komen uit te spreken, sinds 1973 zijn dat er 53 miljoen. Het was een vrolijk feest. De dag werd afgesloten met een prachtige droneshow waarbij de schilderijen tot leven kwamen in de lucht.

 Op dit moment presenteert het Van Gogh Museum een grote tentoonstelling over de laatste maanden van Vincent van Gogh. In het Noord-Franse dorp Auvers-sur-Oise was de kunstenaar enorm productief en maakte hij enkele van zijn beroemdste schilderijen, zoals Korenveld met kraaien (1890, Van Gogh Museum, Amsterdam) en Dokter Paul Gachet (1890, Musée d’Orsay, Parijs). Nooit eerder is er een overzichtstentoonstelling geweest over deze korte, maar cruciale laatste fase van zijn artistieke ontwikkeling.

 

Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden brengt bruiklenen van over de hele wereld uit musea en privécollecties samen tot en met 3 september.
Foto’s: @koninklijkhuis @vangoghmuseum @ellyne_bierman_reflower #50jaarvangoghmuseum #vangogh #museumplein #zonnebloemen

Terug naar blog