4e plaats Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar

4e plaats Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar

De 4e plaats voor de Meest Inspirerende Ondernemer van de Jaar Verkiezing waar 22 genomineerden waren.

Tommie: Dat is toch een hele mooie plaats, mama!
Ik: Jullie hebben helemaal gelijk.
Coen: Het gaat niet om het winnen, het gaat om de lol.
Tommie: En iedereen heeft nu toch al jouw mooie bloemen...

In het eerste jaar genomineerd worden voor deze mooie Ondernemers prijs en dan ook nog in de top 5 eindigen. Fantastisch resultaat. Heel veel dank aan alle stemmers!


En wie heeft er dan wel gewonnen? 
Bericht van De Ondernemer.

Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken.nl)

Niels Meijssen, startup-strateeg en initiatiefnemer van Beterboeken.nl, is de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. De jaarlijkse ondernemersaward werd in Utrecht uitgereikt in de brandstore van zijn voorganger, de winnaar van 2019, Derrick Neleman.

Voor Meijssen begon het ondernemersavontuur van Beterboeken.nl met een boos bericht op LinkedIn. Hij liet zijn onvrede blijken over de aanspraak die Booking.com maakte op de NOW-regeling. Ook maakte hij zich boos over de manier waarop het grootste internationale boekingsplatform zijn geld verdient. Dat had alles te maken met dark patterns: technieken die online gebruikt worden om mensen te manipuleren en te verleiden tot bepaald gedrag. Meijssen voegde er aan toe: bij meer dan 1000 reacties zou hij crowdfundingsactie opzetten om zelf een eerlijk alternatief voor Booking.com op te tuigen.

Die reacties kreeg hij - en snel ook, maar vooral veel en veel meer. Meijssen kondigde dus aan inderdaad een boekingsplatform te gaan bouwen dat 'zich naar de hotels faciliterend in plaats van dominant opstelt'. De beloofde crowfundingsactie kwam er ook, die niet de gewenste één maar zelfs twee miljoen euro opleverde.

Er mag best geld verdiend worden, maar niet ten koste van alles,’ maakte Meijssen al snel duidelijk. Daarom wilde hij van Beterboeken.nl een 'steward owned bedrijf' maken: wie investeert kan uiteindelijk niet meebeslissen over de koers van het bedrijf. Iedereen kan drie keer zijn inzet terugkrijgen, daarna stopt het, wordt het bedrijf uiteindelijk weer van zichzelf (dus niet van aandeelhouders) en kan het de eigen koers blijven varen.

Nieuwe naam voor Beterboeken.nl

Elk nadeel bleek ook nu een voordeel te hebben: de coronacrisis gaf Meijssen en zijn inmiddels gevormde team juist de tijd voor een gedegen aanpak: om de eerste contacten met hotels te leggen, een technisch goed platform te bouwen en die ook al te testen. En dat alles op de website en via de nieuwsbrief in volledige transparantie naar alles en iedereen die hem vanaf het allereerste moment support. Beterboeken.nl is klaar om live te gaan, maar dat gaat straks wel gebeuren onder een andere naam.

 

Top 15 inspirerende ondernemers

Op alle genomineerden voor de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar 2020-verkiezing werden zo'n 15.000 stemmen uitgebracht. Dit zijn de vijftien meest inspirerende ondernemers van ons land: zij kenmerken zich door een brede achtergrond, een mix van startend en ervaren en uiteenlopende branches.

Naast Niels Meijssen behaalden deze veertien ondernemers 'het linkerrijtje' (op alfabetische volgorde):

Ed Bindels (Amac/Liemès), Frank ten Bokum (Bcause), Ellyne Bierman (Reflower), Jordy Cobelens (TW Steel), Elske Doets (Doets Reizen), Judith Eyck (Zoover/Vakanties.nl), Jopie Geerts (Girav), Joep Groenink (Mr. Bowmont), Willem Kors (Leentjes Poederpret), Esther Meijer-Litjens/Stephanie Litjens (SOAP), Kirsten Toesset (De Kleine Keuken), Sabi Tolou (Sendcloud), Crispijn de Koning (Verum Drinks), Jouri Schoemaker/Martijn Bijmolt (Pieter Pot) en Caroline van Velze (Zuiver).

Terug naar blog