1.000 boeketten in de online duurzame bloemenbieb

1.000 boeketten in de online duurzame bloemenbieb

Mijpaal: er staan 1.000 vazen met beeldige, blijvende bloemen in onze online bloemenbieb. Gelukkig staan de vazen bijna allemaal bij onze members, thuis, op kantoor, in de wachtkamer of op de bar. Ik moet er niet aan denken als we alles tegelijkertijd retour krijgen. Gelukkig zitten we in een groeifase, dus dat gaat hopelijk niet gebeuren.

Toen ik met Reflower begon, had ik een droom: een circulair alternatief bieden voor de traditionele sierteelt en mensen enthousiast maken voor een abonnement op kunstbloemen. Dat leek me leuk, dat je wel kunstbloemen hebt, maar iedere keer een andere vaas met andere bloemen krijgt.

Ik wist dat het geen makkelijke opgave zou zijn en dat ik een lange adem moest hebben.
1. Kunstbloemen uit de stoffige hoek halen
2. Gedragsverandering teweegbrengen
3. De circulaire economie populair maken

Het is misschien wat ambitieus.

In mijn opschrijfboekje van 2019 stond: "2020 starten met 100 klanten. December 2020 - 1.000 klanten." Nou, we hebben die aantallen nog niet gehaald, zelfs niet in juni 2024. Maar dat doet er niet toe, want het is belangrijker dat we impact maken. Purpose before profit.

Met 1.000 vazen in omloop, maken we een zichtbaar verschil:
1. Minder Afval en CO2-uitstoot: Onze kunstbloemen gaan jaren mee en helpen afval en CO2-uitstoot te verminderen.
2. Geen Pesticiden: We gebruiken geen schadelijke pesticiden, wat beter is voor het milieu, biodiversiteit en onze gezondheid.
3. Circulaire Economie: We houden boeketten in roulatie, zodat ze steeds opnieuw gebruikt worden, wat perfect past binnen de circulaire economie.

En dan onze geheime kracht: Marion van der Mast. Zij stelt de prachtige boeketten samen. Zonder haar creativiteit en toewijding zouden we deze mijlpaal nooit hebben bereikt. 🌸

Het is belangrijk om de kleine stappen te vieren, want die maken het ondernemen elke dag weer leuk en uitdagend.

Op naar de volgende mijlpaal: 1.100 vazen! 🎯
We hebben maat M recent aan de collectie toegevoegd, dus daar ligt de focus, om daar een ruimer aanbod in te kunnen aanbieden.

Dank aan alle members, investeerders en fans, voor de steun en het vertrouwen.

Natuurlijk hele grote dank aan Team Reflower: Marene Schram, Joyce Ruijgrok , Isabelle Pronk en Savannah Telemaque.
Terug naar blog