Vriendschap

Vriendschap

In de zomer van 2020 ben ik vrienden geworden met de Flowerbikeman. Op het bankje met de zwervers in het Vondelpark. Hij een halve liter en een joint, ik op de bloemenbakfiets. Hij brengt vrolijkheid in de stad. Ik denk dat zijn fietsen de meest gefotografeerde objecten zijn op Social Media door toeristen.

We kwamen elkaar vaak tegen. Sinds we een groot atelier hebben, fietst hij graag langs. Koffie, opwarmen en kletsen. Hij heeft de Reflowerbike gemaakt die nu in de Hallen hoog in de lucht hangt ( foto 4). Wij doneren bloemen die niet meer verhuurd kunnen worden aan hem.

Hij noemt mij zijn dealer en onlangs zei hij op insta of het al was opgevallen dat we onlangs getrouwd zijn. Dat zijn we natuurlijk niet want hij is getrouwd met Michelle, waarvoor hij de bloemenfietsen maakt. Zij heeft een ernstige vorm van epilepsie en de fietsen zijn haar route zodat ze de weg kan vinden.

Hun situatie is ruk ( excusez). Ze wonen op een bootje, zonder verwarming, electra, hebben geen legale papieren en geen werk. Hij heeft een rugblessure waardoor hij eigenlijk alleen maar kan fietsen.

Maar we zijn dus wel zakelijk getrouwd, want de ondernemersvereniging van de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, De Hallen, Jan Evertsenstraat, De Clercqstraat en het Mercatorplein en de Gemeente Amsterdam wilden bewoners bedanken voor hun geduld met de wegwerkzaamheden en nieuwe bezoekers naar het stadsdeel trekken door de bloemenfietsen in West te verspreiden. Ze hebben contact met Reflower, de duurzame bloemenbiebopgenomen en wij hebben het concept ontwikkeld en starten nu met de uitvoering.

Warren Gregory, zoals de Flowerbikeman heet, krijgt met deze eerste echte expositie erkenning voor het feit dat hij al een decennium Amsterdam opfleurt.

Hij krijgt voor het eerst betaald voor het neerzetten van de flowerbikes. Het was hard werken voor hem en voor mij. We zijn vet trots op het resultaat dat we iedereen willen uitnodigen om de expositie FlowerPower West te komen bekijken.

Kinderen kunnen bij de ondernemers kleurplaten ophalen, grote mensen de flyer met de route. Foto’s graag delen op instagram @flowerpowerwest @flowerbikeman

🌺Dat is wat ik graag FlowerPower noem! 🌺

Met dank aan Anita Groenink MidWest Amsterdam voor het interview in Het Parool en lieve Eva Plevier die geduldig de mooiste foto’s kan maken. Adinda de Kousemaeker heeft de tekeningen gemaakt. Myra Rooymans is de initiatiefnemer vanuit de Stichting Ondernemers Oud West. Met hulp van team Reflower: Marene Schram Joyce Ruijgrok Carolien Bensdorp-Kommeren en onze bezorgers Jazz en Tom. 🌺

#socialmedia #FlowerPower #FlowerPowerwest #flowerbikeman #reflower#concepts #expositie #epilepsie #gemeenteAmsterdam #socialenterprise#instagram
Back to blog