Reflower Recycling - het tweede leven voor kunstbloemen

Reflower Recycling - het tweede leven voor kunstbloemen

Reflower neemt verantwoordelijkheid voor de inzameling van kunstbloemen in Amsterdam. Alle kunstbloemen zijn welkom: oud, verkleurd en plastic maar ook mooie zijden bloemen die niet meer gebruikt worden of waar men op is uitgekeken. We geven de blijvende bloemen met liefde een tweede leven. En wat voor een leven!

Circulaire Economie:
Reflower is een Product-as-a-Service, ontstaan vanuit de wens van oprichter Ellyne Bierman om deel te nemen aan de circulaire economie. Van bezit naar gebruik. Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen.

 

 

Klimaatimpact:
Reflower, de duurzame bloemenbieb is het platform waar zowel particulieren als zakelijke klanten een abonnement op kunstbloemen afsluiten. Bierman: "Nog drie keer knipperen met je ogen en het is 2050. De tijd gaat snel, veel oplossingen te langzaam. Ik zie ons circulaire initiatief als een eerste stap naar een duurzamere levensstijl. Verse bloemen hebben negatieve klimaatimpact. Als we samen blijvende bloemen delen, worden er minder verse bloemen ingevlogen uit verre landen of gekweekt in de kas en reduceert het gebruik van pesticiden ."

Reflower Recycling:
De uitgebreide product verantwoordelijkheid (UPV) ligt normaal gesproken bij producenten. Reflower gaat een stap verder en start met de inzameling van kunstbloemen. We gaan de bloemen sorteren, schoonmaken, hergebruiken en uiteindelijk recyclen.

10% Bloemenbieb
30% Kunstprojecten 
30% Donatie 
30% Recycling tot vazen

We verwachten dat 10% van de ingeleverde bloemen geschikt is om te verwerken in de boeketten Reflower. 30% wordt gebruikt voor kunstprojecten in samenwerking met The Flowerbikeman, om er fietsen mee te versieren en tuintjes bij afvalcontainers aan te leggen. Het zijn tenslotte kunstbloemen.

30% van de bloemen zijn waarschijnlijk geschikt om boeketten mee te maken die we doneren aan bejaardentehuizen en scholen, met de vraag om de bloemen uiteindelijk weer in te leveren bij Reflower Recycling.

De overige 30% wordt gebruikt als grondstof voor het maken van nieuwe vazen. Bierman: "We starten een project om van de reststromen single use plastics & kunstbloemen nieuwe vazen te maken. Die vazen worden weer ingezet in de bloemenbieb. Vazen van kunstbloemen voor beeldige boeketten met blijvende bloemen. Dat maakt onze cirkel rond." 

Inleveren:
Kunstbloemen kunnen worden ingeleverd in de bakfiets van Reflower - Herengracht 103.
Liever laten ophalen? Kunstbloemen ( uit Amsterdam) graag aanmelden via het contactformulier, dan worden ze binnenkort opgehaald.
Bloemen uit de rest van Nederland kunnen worden opgestuurd naar
Reflower Recycling, Herengracht 103, 1015 BE Amsterdam.

Grote partijen die gebruikt zijn voor styling van beurzen, etalages, hotels, kantoren en winkels graag aanmelden, die worden op afspraak opgehaald.

Reflower
Herengracht 103
1015 BE Amsterdam
085-0041230
info@reflower.nl
www.reflower.nl

 

Over Reflower
Reflower, de duurzame bloemenbieb, is het online platform voor het huren van kunstbloemen. Het aanbod van Reflower bestaat uit vazen gevuld met kunstbloemen van de beste kwaliteit. Verse bloemen hebben negatieve klimaatimpact, het delen van blijvende bloemen is een duurzaam alternatief. Members sluiten een abonnement af en kiezen iedere keer op hetplatform de volgende bos blijvende bloemen in een bijpassende vaas. 

Reflower is de eerste aanbieder van kunstbloemen als alternatief voor verse bloemen. Het Product-as-a-Service bedrijf is in 2020 opgericht door Ellyne Bierman vanuit de wens om deel te nemen aan de circulaire economie. Inmiddels is Reflower actief in Amsterdam, Haarlem en t Gooi. Veel vazen zijn van Return to Sender. Reflower neemt deel aan het Boost je Buurt programma van de Gemeente Amsterdam & Impact Hub en de GO!-NH accelerator van de Provincie Noord-Holland. Het bedrijf staat vermeld in de Trouw Duurzame 100, Viva400, ontving een eervolle vermelding bij de Sustainable Brand Index voor Initiatief van het Jaar. Bierman was finalist bij de verkiezing Ondernemer van het Jaar - van De Ondernemer. In mei 2021 deelden 200 particulieren en bedrijven die samen blijvende bloemen uit deduurzame bloemenbieb. www.reflower.nl  

 

Back to blog