Flowerbikeman x Reflower

Flowerbikeman x Reflower

Tadaaaa! De officiële onthulling van het nieuwste kunstproject van The Flowerbikeman Warren Gregory: the Reflower Bike.
💐🌎🌻💚🚲🌺♻️🚲🌺💚🌻🌎💐🚲 Hij versiert fietsen met bloemen en zet die overal in Amsterdam neer. Om de stad op te fleuren, om mensen te laten glimlachen, om te laten zien dat liefde sterker is. 💚Love is the cure💚

🍻Warren en ik zijn vrienden geworden. In het Vondelpark, met een biertje op het bankje bij de dak- en thuislozen. Hij vond het maar niks dat ik met een onversierde bakfiets rondfietste. Dat kon fleuriger. Sterker nog: The Reflower Bike moest the Most Beautiful Flowerbike in the World worden.

♻️Bij het starten van een Zero-Waste bedrijf moet je er goed over nadenken wat er met de afvalstromen gebeurt. Kunstbloemen die niet mooi genoeg meer zijn voor de verhuur, miskopen ( gebeurt ook) of afgebroken bloemen, ik heb alles bewaard, met als doel ze te upcyclen naar kunst.

🌻Warren is aan de slag gegaan met onze bloemen, een fiets, verf en heel veel diamanten, glitter en vlinders. Het teken van verandering in de natuur.

🌺Ik voelde me net een dealer, bij de aanblik van onze collectie werd hij helemaal “high”, zo veel te kiezen. Maar ja, alleen de Reflower Recycling bloemen komen in aanmerking voor dit project.📸 De Reflower Bike is af. Ik heb een rondje gefietst door de stad. Toeristen trekken hun camera’s, sjans met de bouwvakkers die roepen: Jij hebt de mooiste fiets van de stad. Iedereen kijkt om, mensen glimlachen! I 💚 it!

💚Het leukste vind ik dat we laten zien dat bloemenafval de basis is voor zo’n tof project. Nederlanders zijn eraan gewend verse bloemen te kopen en weg te gooien. Ik wil dat er minder verse bloemen gekocht worden en dat er minder wordt weggegooid. Door het samen delen van onze blijvende bloemen wordt er niks meer weggegooid én zelfs de onbruikbare bloemen krijgen een veel leuker tweede leven!🌎Ondertussen zijn er veel Amsterdamse bedrijven die een fiets van The Flowerbikeman Amsterdam hebben geadopteerd. Wil je ook zo’n beeldige fiets om de stad mee op te fleuren? Let me know, dan breng ik jullie met elkaar in contact.


💐Heb je nog oude kunstbloemen in de kast liggen? Stuur ze op, breng ze langs bij Reflower, de duurzame bloemenbieb . Die kunnen we zeker gebruiken in de bloemenbieb en anders kan Warren zijn volgende fiets ermee versieren. Reflower Recycling!


💚🌎Love is the cure🌎💚

#love #project #kunst #reflowerrecycling #blijvendebloemen #recycling#upcycling #bloemenbieb #reflower #duurzaamheid # #femalefounder#startup #kunstbloemen

Back to blog