Update 11-1-2023

Update 11-1-2023

Een goed voornemen voor 2023: het abonnement op kunstbloemen

Zijn alle kerstspullen al opgeruimd? Klaar voor de eerste wissel van het jaar? Of wil je onze bloemen een keer proberen? Bestel een vaas met beeldige kunstbloemen in de online bloemenbieb en geniet eindeloos van onze bloemen.

Samen delen van blijvende bloemen is een circulaire oplossing. Het abonnement op kunstbloemen blijft een goed alternatief voor verse bloemen. Die lijken ‘groen’ maar worden vaak ingevlogen uit verre landen, er worden pesticiden gebruikt en alle bloemen worden weer weggegooid. Reflower heeft in 2022 60.000 kg CO2 uitstoot en 90.000 kg bloemenafval bespaard. Onze impact willen we graag in 2023 vergroten.

Doe je mee?

Jaaroverzicht 2022

Het impactreport, 1.000.000 views op LinkedIN, 50.000 bezoekers op reflower.nl en helaas maar 3 reviews op Google.  
We zijn graag transparant, willen een goed voorbeeld geven en kunstbloemen als alternatief voor de sierteelt aanbieden. 

In het kader van transparantie delen we de TOPS én de FLOPS van 2022.

TOP 3:
1. €100.000 omzet gehaald
2. 60.000 kg CO2 uitstoot en 90.000 kg afval bespaard
3. 350 members blij gemaakt met onze blijvende bloemen

FLOP 3:
1. Logistieke test is mislukt. Leveringen in de Randstad lukken nu wel, maar er worden nog veel fouten gemaakt. Opnieuw beginnen in 2023
2. Circulaire economie zoekt nog meer gebruikers, maar duurzaamheid begint een hol begrip te worden
3. Evenementen werken niet om nieuwe abonnees te werven

De overige FLOPS en TOPS staan hier

FlowerPower West: 
Wandel of fiets langs alle Flowerbikes in Amsterdam West 

Dit weekend start FlowerPower West, een tour langs bijzondere bloemenfietsen in Amsterdam West. Deze prachtige fietsen zijn gemaakt door Warren Gregory, beter bekend als The Flowerbikeman. Dit is zijn eerste expositie. Hij wil met zijn unieke Flowerbikes de boodschap 'Love is the cure' verspreiden en de stad opfleuren.

FlowerPower West is een samenwerking tussen Stichting Ondernemers Oud-West, Reflower en The Flowerbikeman. Samen willen we de bruggen, straten en pleinen opfleuren, bewoners bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden en nieuwe bezoekers naar Amsterdam West trekken.


FlowerPower Foto

Bewoners en bezoekers volgen het spoor van FlowerPower West van startpunt in de Hallen naar het Mercatorplein. Deel jouw favoriete bloemenfietsfoto's met ons en laat zien hoeveel FlowerPower er in West is! Instagram: @reflower.nl @flowerpowerwest en @flowerbikeman

FlowerPower Kids
Voor de kinderen is er een leuke kleurplaatwedstrijd. Op te halen bij diverse ondernemers op de route of te downloaden op de website.

Meer informatie: www.flowerpowerwest.nl

Reflower in 2023:
Van bezit naar gebruik, dat is een term die we in het kader van de circulaire economie in het nieuwe jaar vaak zullen horen. Het is belangrijk dat we minder grondstoffen gebruiken, minder afval creëren en biodiversiteit vergroten door het gebruik van pesticiden te reduceren. Met Reflower proberen we aan deze doelstellingen bij te dragen door een abonnement op kunstbloemen aan te bieden. Zero waste, minder CO2, geen landbouwgifstoffen. 

Met de duurzame bloemenbieb zijn we genomineerd voor de Shortlist Business Small van de Circular Awards 2023.   

Reflower, hoe werkt het?
1. Kies een vaas met blijvende bloemen uit op de website
2. Vul de gegevens in
3. Het abonnement start automatisch en is maandelijks opzegbaar

Kosten: vanaf €20 per maand. Iedere wissel is €15.

We wensen je een duurzaam en vrolijk 2023!
Heel veel dank voor het lezen van deze nieuwsbrief en de interesse in Reflower. Samen blijvende bloemen delen is een duurzaam initiatief, doe je mee?

Fleurige groeten,
Namens team ReflowerEllyne Bierman
ellyne@reflower.nl
Founder Reflower

Terug naar blog