Reinier Sijpkens van The Music Boat x Reflower

Reinier Sijpkens van The Music Boat x Reflower

Met Reflower Recycling doneren we blijvende bloemen aan kunstenaars die onze bloemen goed kunnen gebruiken. Reinier Sijpkens - wereldberoemd, speelt vaak in Amsterdam, is watermuzikant. In een piepklein beschilderd bootje met een prachtig orgel en muziekinstrumenten speelt hij de mooiste concerten. Ellyne: Ik zag Reinier varen onder de brug hoek Blauwburgwal x Herengracht en dacht zijn bootje knapt op van mooie nieuwe blijvende bloemen.

 

We hebben even gekletst na het mini-concert en Reinier is in Amsterdam bij het Reflower Clubhuis langsgekomen om uit de Reflower Recycling bloemen te selecteren om zijn boot mee op te fleuren.

 

Reflower Recycling 

De uitgebreide product verantwoordelijkheid (UPV) ligt normaal gesproken bij producenten. Reflower gaat een stap verder en start met de inzameling van kunstbloemen. We gaan de bloemen sorteren, schoonmaken, hergebruiken en uiteindelijk recyclen.

20% Bloemenbieb
40% Kunstprojecten
30% Donatie
10% Recycling

 

We verwachten dat 20% van de ingeleverde bloemen geschikt zijn om te verwerken in de boeketten Reflower. 40% wordt gebruikt voor kunstprojecten, het zijn tenslotte kunstbloemen, in samenwerking met The Flowerbikeman en Reinier Sijpkens.

Met Kerstmis hebben we 11 boeketten gedoneerd aan de Regenbooggroep locaties voor dak-en thuislozen in Amsterdam. Tevens staat er een boeket bij het Buddyhuis in het St. Antonisziekenhuis in Amsterdam. Ook op de Burghtschool staan de blijvende bloemen in de klas voor extra vrolijkheid.

Terug naar blog