Flowerbikes fleuren West op

Flowerbikes fleuren West op

 

Deze week start FlowerPower West, een route langs bijzondere bloemenfietsen in Amsterdam West. De fietsen staan er om de buurt op te fleuren en om bewoners te bedanken.

Wie kent ze niet, de bloemenfietsen die in Amsterdam het straatbeeld opfleuren? ‘Flowerbikeman’ Warren Gregory is de maker. Al jaren fleurt hij Amsterdam op met zijn fietsen. Ooit waren ze een ‘spoor’ voor zijn vrouw.

Speciaal voor FlowerPower West heeft Gregory zijn Flowerbikes verplaatst naar stadsdeel West. Ze vormen zijn eerste expositie en een route door West. Dit is een idee van de Stichting Ondernemers Oud West waarmee ze de bewoners bedanken voor het geduld dat ze hebben gehad tijdens de werkzaamheden in de Kinkerstraat en langs de Oranje Loper. De fietsen zijn tot en met midden april te zien.

Volg de route door West

De route start in de Hallen, via de Kinkerstraat, naar de Bilderdijkstraat. U vindt bloemenfietsen in het Bilderdijkpark, op De Clercqstraat, in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein. De fiets- en wandelroute kunt u gratis volgen en is leuk voor alle leeftijden. Als u een Instagramaccount heeft kunt u meedoen met een fotowedstrijd. Kinderen kunnen meedoen met FlowerPower Kids door een kleurplaat of tekening te maken.

Samen voor een betere stad

Ondernemers langs de route laten met deze actie zien dat ze samenwerken om de stad leefbaar te houden en zich inzetten voor de ontwikkeling van Amsterdam West. We werken voor FlowerPower West samen met The Flowerbikeman, stichting Ondernemers Oud-West en Reflower.

Terug naar blog